Alle stukken voor het uniform (das, hemd, trui, emblemen, …) zijn verkrijgbaar bij Trapper op de Lierseweg nr. 124 te Herentals. Ga naar www.trapper.be voor meer info over deze winkel.

HemdUniform

  1. Groepslintje
  2. Takkentekens
  3. Jaarteken
  4. Belgische driekleur
  5. Embleem van de Vlaamse Gemeenschap
  6. Internationaal scoutslogo
    Dit is verkrijgbaar in twee verschillende formaten; als je wil mag je een groot embleem opnaaien, indien je een nacht hebt doorgebracht in het buitenland (met de scouts).
  7. Embleem Scouts De Buecken Herentals

Verschillen per tak

Het uniform van een Bueck is verbonden aan een aantal regeltjes, die per tak kunnen verschillen. Hier zetten we ze voor jullie even op een rij.

Kapoenen: Als kapoen is het vooral belangrijk dat je slechte kleren aandoet. Je T-shirt of broek zou wel eens wat gras en zand kunnen tegenkomen op een scoutsvergadering. Bij de kapoenen is enkel de groen-witte scoutsdas verplicht. (Zorg ervoor dat de naam van de kapoen er duidelijk instaat!) Verder dragen de kapoenen ook al wel graag het groene “Scouts & Gidsen Vlaanderen”-T-shirt, maar dit is zeker niet verplicht. Ook scoutshemden en de Bueckentruien zijn te verkrijgen in kleine maten, maar zijn niet verplicht gezien de rakkers er immers zo snel uitgroeien…

Welpen/Wolven: Bij de welpen is ook de scoutsdas verplicht. Zorg ervoor dat je naam er duidelijk instaat en draag hem zeker elke vergadering. Een scoutstrui of hemd is verplicht. Ben je tweedejaars welp, draag dan zeker elke vergadering je hemd. Speelkleren die vuil mogen worden zijn bij de welpen ook sterk aangeraden.

Jongverkenners: Jongverkenners zijn al doorwinterde scouts en hebben hierdoor ook iets strengere uniformregels. Allereerst is de scoutsdas sowieso verplicht op alle vergaderingen. Verder heb je als jv een scoutshemd dat volledig in orde is en ook elke vergadering door iedereen gedragen wordt. Ook kom je steeds in fluovest naar de vergadering. Een scoutsbroek en trui mag altijd.

Verkenners: Een volledig in orde scoutshemd en das is sowieso een must. Verder kom je in groene broek of scoutsshort. Vergeet ook zeker niet elke vergadering in fluovestje te komen. Ook bij de verkenners mag de donkerblauwe Bueckentrui gedragen worden.

Jins: Het volledige uniform wordt verwacht en is steeds in orde.